Karácsonyi koktélok

2011. 12. 10. - Cikkek, leírások - Ádám, Laci

A Karácsony közeledtével már minden gondolatunk az Ünnepek körül forog. Sokan saját készítésű mézeskaláccsal vagy aranybarnára sült mákos bejglivel varázsolják meghitté a pillanatokat. Azt azonban kevesen tudják, hogy a szaloncukor, csillagszóró és adventi koszorú mellett néhány színes és ízletes koktéllal is fokozhatjuk az ünnepi hangulatot.

Az alábbiakban külön az Ünnepekre összeállított listát találhattok, melynek tagjai között egyaránt megtalálhatóak az édesebb, süteményekhez remekül passzoló koktélok, a könnyed, frissítő és az alkoholmentes italok képviselői.

Lássuk tehát a koktelmania.hu karácsonyi koktéljait:

Winter Passion

Hozzávalók: 4.5 cl ír krémlikőr, 1 cl grenadine szirup, 2.5 cl tejszín

Elkészítés: A hozzávalókat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélpohárba szűrjük. Díszítéshez használjunk csokoládé reszeléket.

Orange Delight

Hozzávalók: 3 cl vodka, 2 cl narancsszirup, 1 cl cukorszirup, 2.5 cl grand marnier, 2.5 cl espresso, feltöltő tej

Elkészítés: A vodkát, a szirupokat, a grand marnier-t és az espressot shakerben jéggel összerázzuk, majd egy jéggel teli collins pohárba szűrjük. Végül feltöltjük a poharat tejjel és bárkanállal alaposan megkeverjük az italt. Díszítéshez használjunk narancsszeletet.

Old Santa

Hozzávalók: 2 cl brandy, 1 gombóc vaníliafagylalt, 1.5 cl amaretto, 1.5 mogyorószirup

Elkészítés: A hozzávalókat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélpohárba szűrjük. Díszítéshez használjunk szerecsendió reszeléket.

Claus Grog

Hozzávalók: 6 cl barnarum, 1 cl citromlé, 1 bárkanál méz, 4-5 egész szegfűszeg, 1 csipetnyi őrölt fahéj, citromhéj, narancshéj, 1.5 dl forró víz

Elkészítés: A hozzávalókat sorban egymásra töltjük egy előmelegített hőálló pohárba, majd bárkanállal alaposan megkeverjük az italt. Díszítéshez használjunk narancs spirált.

Snowflake

Hozzávalók: 3 cl vodka, 2 cl cointreau, 1.5 cl friss citromlé, egy bárkanál méz

Elkészítés: A hozzávalókat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélpohárba szűrjük. Díszítéshez használjunk citromszeletet.

Egzotic Gift

Hozzávalók: 4 cl fehérrum, 1.5 cl friss citromlé, 1 cl cukorszirup, egy egész kiwi, feltöltő gyömbér üdítő

Elkészítés: Egy érett kiwit 4-5 darabra vágunk majd egy collins pohárba helyezzük és muddlerrel (törőfával) alaposan összetörjük. Ezután a poharat feltöltjük jéggel, majd sorban hozzáadjuk a vodkát, a citrom levét és a cukorszirupot, végül teljesen feltöltjük a poharat gyömbér üdítővel. Díszítéshez használjunk kiwiszeletet, citromkarikát.

Green Apple

Hozzávalók: 3 cl Gin, 1 cl zöldalmaszirup, 1.5 cl friss citromlé, feltöltő szénsavas ásványvíz

Elkészítés: A hozzávalókat egymás után töltsük jégre, collins pohárba, majd bárkanállal keverjük meg. Díszítéshez használjunk almacikket, citromszeletet.

Pure Pleasure

Hozzávalók: 12 cl ananászlé, 6 cl gyömbér üdítő, 1.5 cl eperszirup, 1 cl limelé

Elkészítés: Az ananászlevet, az eperszirupot és a lime levét shakerben jéggel alaposan összerázzuk, majd jéggel teli collins pohárba szűrjük, végül hozzáadjuk a gyömbér üdítőt. Díszítéshez használjunk citromszeletet.

Hot Moment

Hozzávalók: 1.5 cl áfonyaszirup, 1.5 cl csokoládészirup, 16 cl forró csokoládé

Elkészítés: A hozzávalókat előmelegített hőálló pohárba töltjük, majd bárkanállal megkeverjük az italt. Díszítéshez használjunk csokoládé reszeléket.

Megosztom: Iwiw   Facebook   Twitter   Google   E-mail   Megosztás